ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  :::  

    foto     

 
 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΓΕΩΡΓΙΟΣ  
            Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος 

     ειδ. υπογονιμότης  καθ'έξιν (επαναλαμβανόμενες) αποβολες

 

 

 
 

 Θεματολογία και σύγχρονη αρθρογραφία για μαιευτικά - γυναικολογικά  και θέματα υπογονιμότητας -  Ανοσολογίας αναπαραγωγής  με εκλαϊκευμένη γραφή 

   
Αντισύλληψη 

"για να είναι ο έρωτας χαρά και όχι φόβος....."  

By: Γεωργόπουλος Ι. Γεώργιος  

 

 

ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ 

 

1.      Η μέθοδος του ρυθμού 

Όταν το ζευγάρι εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο δεν πρέπει να έχει σεξουαλικές επαφές αρκετές μέρες πρίν και μετα την ωορρηξία (απελευθέρωση ενός ωαρίου). Επειδή η ωορρηξία δεν γίνεται πάντα την ίδια ημέρα του μηνιαίου κύκλου, η μέθοδος αυτή δεν είναι αρκετά ασφαλής για τις περισσότερες γυναίκες. 

 Ποσοστό αποτυχίας της μεθόδου: 

Με θερμόμετρο 0,8% 

Ημερολογιακά 15-20% 

 

2.      Το προφυλακτικό 

Το προφυλακτικό είναι από ελαστικό και τοποθετείται στο πέος πριν από τη σεξουαλική πράξη.Εμποδίζει το σπέρμα να εισχωρήσει στον κόλπο 

 

Ποσοστό αποτυχίας της μεθόδου: 3-5% 

 

3.      Το διάφραγμα (με σπερματοκτόνο αλοιφή) 

Το διάφραγμα έχει σχήμα καλύμματος από ελαστικό. Τοποθετείται πριν από τη σεξουαλική πράξη στον κόλπο και καλύπτει τον τράχηλο της μήτρας. Μπορεί να συνοδεύεται από σπερματοκτόνο αλοιφή 9που καταστρέφει τα σπερματοζωέρια). Δρά σαν προστατευτικό φράγμα στη διέλευση του σπέρματος. 

 

Ποσοστό αποτυχίας της μεθόδου: 6-10% 

 

4.      Ενδομητρικές προθέσεις (σπιράλ) 

Η ενδομητρική πρόθεση είναι συσκευή που τοποθετείται μέσα στη μήτρα από γιατρό. Δημιουργε’ι μέσα στη μήτρα ένα περιβάλλον εχθρικό τοσο για την  προσπέλαση του σπέρματος όσο και για την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου. 

Ποσοστό αποτυχίας της μεθόδου: 1% 

 

5.      Αντισυλληπτικός σπόγγος 

Είναι ένας μικρός σπόγγος μιάς χρήσεως κατασκευασμένος από μαλακό σπογγώδες ελαστικό που περιέχει σπερματοκτόνο ουσία. Ο σπόγγος υγραίνεται με νερό και τοποθετείται στον κόλπο πριν από τη σεξουαλική πράξη. Δρά μέχρι 24 ώρες και μπορεί να παραμείνει για πάνω από 6 ώρες μετά τη σεξουαλική πράξη. Ο σπόγγος εκτός από αντισυλληπτική προστασία φαίνεται ότι παρέχει και προστασία από ιογενείς σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις. 

 

Ποσοστό αποτυχίας της μεθόδου: 10% 

 

6.      Το χάπι 

Από τη δεκατία του 1960 που άρχισε να χρησιμοποιείται παγκόσμια, το «χάπι» έχει εξελιχθεί σημαντικά. Το σημερινό εξελιγμένο «χάπι»  περιέχει ελάχιστη ποσότητα ορμονών και εξασφαλίζει, όταν ακολουθούνται οι οδηγίες του γιατρού, ασφάλεια σχεδόν 100%, με ελάχιστες παρενέργειες. 

Δρά εμποδίζοντας την απελευθέρωση του ωαρίου από την ωοθήκη, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί αρνητικο περιβάλλον στη μήτρα για το σπέρμα. 

 

Ποσοστό αποτυχίας της μεθόδου: 0,1-0,4% 

 

 

 

 
 Λεωφ.Κηφισίας 105 ΑμπελόκηποιΤ.Κ. 11523


τηλ: 693-6981082 210-6981082


Ημέρες-Ώρες ιατρείου: ΔΕ-ΤΕ-ΠΕ 18:00-21:00


Εγγραφές - Ερωτήσεις
Εδώ, συμπληρώνοντας το Ονοματεπώνυμό σας και την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να ρωτήσετε οποιαδήποτε απορία και θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Επίσης οι ασθενείς μου μπορουν να παραλάβουν εντολές συνταγογράφησης εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ, αποθηκευμένες είκονες υπερηχογραφημάτων, γυναικολογικής επίσκεψης, κολποσκόπησης όπως και απαντήσεις των εξετάσεών τους ηλεκτρονικά.


Νεα απο το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων