ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  :::  

    foto     

 
 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΓΕΩΡΓΙΟΣ  
            Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος 

     ειδ. υπογονιμότης  καθ'έξιν (επαναλαμβανόμενες) αποβολες

 

 

 
 

 Θεματολογία και σύγχρονη αρθρογραφία για μαιευτικά - γυναικολογικά  και θέματα υπογονιμότητας -  Ανοσολογίας αναπαραγωγής  με εκλαϊκευμένη γραφή 

 
Νόσοι από την Ομάδα Β στρεπτοκόκκου  

"χημειοπροφύλαξη στον Τοκετό έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο" 

By: Γεωργόπουλος Ι. Γεώργιος 

Νόσοι από την Ομάδα Β στρεπτοκόκκου

Πρόληψη της πρώιμης εμφάνισης  νόσου νεογνών απο  στρεπτόκοκκο ομάδας Β 

Ο Στρεπτόκοκκος ομάδας Β (Streptococcus agalactiae) αναγνωρίζεται ως η πιο συχνή αιτία σοβαρής νεογνικής λοίμωξης (ηλικία μικρότερη από 7 ημέρες από την γέννηση) .  Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει αντιπαράθεση σχετικά με την πρόληψη της.    Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστά πλέον ότι όλες οι έγκυες γυναίκες πρέπει να υποβάλλονται σε βακτηριολογική εξέταση με καλλιέργειες από κολπικές και πρωκτικές εκκρίσεις που λαμβάνονται για καλλιέργεια στρεπτόκοκκου ομάδας Β (GBS) κατα τις  35-37 εβδομάδες της κύησης. 

  Οι τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές των ΗΠΑ συμβουλεύουν ότι όλες οι γυναίκες που μολυνθηκαν  με GBS στις 35-37 εβδομάδες (ή γυναίκες που γέννησαν πριν την ηλικία αυτή) θα πρέπει να είναι υποψήφιες για  χημειοπροφύλαξη στον τοκετό, συνήθως με τη μορφή της υψηλής δόσης ενδοφλέβιας πενικιλλίνης ή αμπικιλλίνης. 

Η χημειοπροφύλαξη στον Τοκετό έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο της πρώιμης έναρξης, αλλά όχι την όψιμη έναρξη της νόσου (εμφανίζεται επτά ή περισσότερες ημέρες μετά τη γέννηση).

 

 

 
 Λεωφ.Κηφισίας 105 ΑμπελόκηποιΤ.Κ. 11523


τηλ: 693-6981082 210-6981082


Ημέρες-Ώρες ιατρείου: ΔΕ-ΤΕ-ΠΕ 18:00-21:00


Εγγραφές - Ερωτήσεις
Εδώ, συμπληρώνοντας το Ονοματεπώνυμό σας και την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να ρωτήσετε οποιαδήποτε απορία και θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Επίσης οι ασθενείς μου μπορουν να παραλάβουν εντολές συνταγογράφησης εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ, αποθηκευμένες είκονες υπερηχογραφημάτων, γυναικολογικής επίσκεψης, κολποσκόπησης όπως και απαντήσεις των εξετάσεών τους ηλεκτρονικά.


Νεα απο το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων