ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  :::  

    foto     

 
 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΓΕΩΡΓΙΟΣ  
            Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος 

     ειδ. υπογονιμότης  καθ'έξιν (επαναλαμβανόμενες) αποβολες

 

 

 
 

 Θεματολογία και σύγχρονη αρθρογραφία για μαιευτικά - γυναικολογικά  και θέματα υπογονιμότητας -  Ανοσολογίας αναπαραγωγής  με εκλαϊκευμένη γραφή 

 

Το θέμα: παροχή συμβουλών πριν από τη σύλληψη.

 

 

Για πληροφορίες που αφορούν την κύηση:

Η ΚΥΗΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

Να είναι γιατί είναι σημαντικό:

Κάθε χρόνο τουλάχιστον το 3% του συνόλου των βρεφών που γεννήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες - αυτό είναι 120.000 μωρά -  έχουν γενετικές ανωμαλίες.Σε απάντηση, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και το Ινστιτούτο της Ιατρικής έχουν συγκεκριμένες συστάσεις συμβουλευτικής για προληψη.

Περισσότερα από τα μισά του συνόλου των κυήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι απρογραμμάτιστη, γι 'αυτό όλες οι γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία ηλικία πρέπει να λαμβάνουν προφυλάξεις.

Πρώτη στον κατάλογο των συστάσεων είναι το φολικό οξύ. Το φυλλικό οξύ προλαμβάνει ανωμαλίες του νευρικού σωλήνα, που είναι σοβαρά ελαττώματα του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης που επηρεάζουν περισσότερα από 3000 κυήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο. Ο νευρικός σωλήνας σχηματίζεται αμέσως μετά τη σύλληψη, πριν από μια γυναίκα ξέρει ότι είναι έγκυος.Γι 'αυτό όλες οι γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία θα πρέπει να λαμβάνει ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα που περιέχει 400 μg φυλλικού οξέος καθημερινά, ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να μείνετε έγκυος.

Στη συνέχεια, τα εμβόλια: Δεν είναι πλέον μόνο για τα παιδιά. Χρειάζεται και για ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων, που πρέπει να έχει ήδη κάνει εμβόλια για την ερυθρά και την ανεμοβλογιά σαν προληψη - τουλάχιστον ένα μήνα πριν προσπαθήσετε να μείνετε έγκυος. Τα εμβόλια γρίπης είναι επίσης σημαντικά και μπορούν να δοθούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αντιγριπικό εμβόλιο και κοκίτη (Tdap) προσφέρει προστασία τόσο τη μητέρα και το έμβρυο από τη μόλυνση και μειώνει τις πιθανότητες ότι το βρέφος θα είναι πρόωρο ή μικρό για την ηλικία κύησης.Οι γυναίκες που λαμβάνουν Tdap κατά τη διάρκεια της   εγκυμοσύνης περνούν αντισώματα που προστατεύουν από κοκίτη στο βρέφος.Tdap μπορεί να χορηγείται σε έγκυες γυναίκες μετά από κύηση 20 εβδομάδων ».

Οι γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας, θαλασσαιμία, νόσος Tay-Sachs, η κυστική ίνωση και πρέπει επίσης να εξεταστούν με γενετικο ελεγχο.

Υγιείς μητέρες είναι πιο πιθανό να γεννήσουν υγιή μωρά, έτσι στόχο για ένα υγιές βάρος πριν την εγκυμοσύνη.Παχύσαρκες μητέρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν προεκλαμψία, καισαρικές τομές, πρόωρους τοκετούς, και θνησιγένεια.

Οι γυναίκες με διαβήτη έχουν διπλάσιο κίνδυνο να αποκτήσουν παιδί με συγγενή ανωμαλία, ενώ με τον αυστηρό έλεγχο του σακχάρου στο αίμα μπορεί να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους για γενετικές ανωμαλίες και τραύμα της γέννησης.

Οι γυναίκες με υποθυρεοειδισμό μπορεί να χρειαστεί προσαρμογή της φαρμακευτικής αγωγής πριν προσπαθήσει να μείνει έγκυος, καθώς και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Να βέβαιωθείτε να ελέγξετε τις κατευθυντήριες γραμμές της Αμερικανικής Ένωσης θυρεοειδούς για τη διαχείριση της νόσου του θυρεοειδούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της λοχείας.

Υγιεινός τρόπος ζωής είναι επίσης σημαντικό: Οχι ποτο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και "....απαγορεύεται το κάπνισμα....". Είναι καλύτερα να σταματήσετε πριν προσπαθήσετε να συλλάβετε. Οι έγκυες γυναίκες που καπνίζουν έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν θνησιγενείς κυήσεις. Η χρήση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της κύησης επηρεάζει την ανάπτυξη του εμβρύου.

Η επόμενη είναι η σύσταση για τους ιατρούς σας. Δυστυχώς, οι μελέτες δείχνουν ότι τουλάχιστον το 6% των εγκύων γυναικών είχαν έκθεση σε τερατογένεση από φάρμακα. Έτσι, ρωτείστε αν ένα φάρμακο μπορεί να έχει δυνητικά τερατογόνο δράση πριν από τη συνταγογράφηση οποιουδήποτε φάρμακου και είστε γυναίκα σε αναπαραγωγική ηλικία.

Οι γυναίκες πρέπει επίσης να θυμώνται ότι η γονιμότητα τείνει να εξασθενεί όσο πλησιάζει στην ηλικία των 35, οπότε δεν θα πρέπει να περιμένουν πολύ καιρό για να αρχίσουν να προσπαθούν να συλλάβουν.

 

 

 

 
 Λεωφ.Κηφισίας 105 ΑμπελόκηποιΤ.Κ. 11523


τηλ: 693-6981082 210-6981082


Ημέρες-Ώρες ιατρείου: ΔΕ-ΤΕ-ΠΕ 18:00-21:00


Εγγραφές - Ερωτήσεις
Εδώ, συμπληρώνοντας το Ονοματεπώνυμό σας και την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να ρωτήσετε οποιαδήποτε απορία και θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Επίσης οι ασθενείς μου μπορουν να παραλάβουν εντολές συνταγογράφησης εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ, αποθηκευμένες είκονες υπερηχογραφημάτων, γυναικολογικής επίσκεψης, κολποσκόπησης όπως και απαντήσεις των εξετάσεών τους ηλεκτρονικά.


Νεα απο το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων