ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  :::  

    foto     

 
 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΓΕΩΡΓΙΟΣ  
            Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος 

     ειδ. υπογονιμότης  καθ'έξιν (επαναλαμβανόμενες) αποβολες

 

 

 
 

 Θεματολογία και σύγχρονη αρθρογραφία για μαιευτικά - γυναικολογικά  και θέματα υπογονιμότητας -  Ανοσολογίας αναπαραγωγής  με εκλαϊκευμένη γραφή 

<< Previous    [1]  2    Next >>
 
IVF 

"τεχνική - πρωτόκολλα - επιτυχία" 
διαβάστε επίσης: αύξηση ποσοστού επιτυχίας με τραυματισμός του ενδομητρίου σε γυναίκες που υποβάλλονται σε τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής
By: 


 εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF)


Η σύγχρονη εξωσωματική γονιμοποίηση περιλαμβάνει:

1) γενικά ελεγχόμενη υπερδιέγερση των ωοθηκών με εξωγενή χορήγηση γοναδοτροπίνες ,

2) συγκομιδή των ωαρίων μέσω  υπερηχογραφικά καθοδηγούμενης αναρρόφησης διακολπικά,

3)συν-καλλιέργεια των ωαρίων και του σπέρματος (ή ενδοωαριακή έγχυση σπέρματος στο ωάριο), και

4) την τοποθέτηση των προκυπτόντων ζυγωτών (2 - 5 δ αργότερα) απευθείας στη μήτρα.

Η πρώτη εγκυμοσύνη IVF επιτεύχθηκε το 1978. Από τότε, ο αριθμός των κέντρων εξωσωματικής γονιμοποίησης IVF και διαδικασίες που εκτελούνται έχει αυξηθεί δραματικά. Μια έντονη προσπάθεια για να αποκτήσουν ασφαλιστική κάλυψη για αυτές τις υπηρεσίες έχει επίσης εμφανιστεί.

Επιπλοκές μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η συχνότητα εμφάνισης  φλεβικής θρομβοεμβολής του πρώτου τριμήνου σε σχέση με την εξωσωματική γονιμοποίηση ήταν 0,2%, η οποία είναι μια 10-πλάσια αύξηση πάνω από το μέσο όρο. Το 6-7% των κυήσεων εξωσωματικής γονιμοποίησης που περιπλέκεται από υπερδιέγερση των ωοθηκών είχαν ένα 100-φορές αυξημένο κίνδυνο, σε αντίθεση με το 5-πλάσια αύξηση στην απουσία του. Ωστόσο, με την έλευση των τροποποιημένων πρωτόκολλων θεραπείας στην εξωσωματική γονιμοποίηση , ιδιαίτερα η χρήση της ένεσης leuprolide παρά hCG για την τελική ωρίμανση των ωαρίων, η συχνότητα εμφάνισης της υπερδιέγερσης των ωοθηκών θα μειωθεί σημαντικά. 

<< Previous    [1]  2    Next >>

 
 Λεωφ.Κηφισίας 105 ΑμπελόκηποιΤ.Κ. 11523


τηλ: 693-6981082 210-6981082


Ημέρες-Ώρες ιατρείου: ΔΕ-ΤΕ-ΠΕ 18:00-21:00


Εγγραφές - Ερωτήσεις
Εδώ, συμπληρώνοντας το Ονοματεπώνυμό σας και την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να ρωτήσετε οποιαδήποτε απορία και θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Επίσης οι ασθενείς μου μπορουν να παραλάβουν εντολές συνταγογράφησης εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ, αποθηκευμένες είκονες υπερηχογραφημάτων, γυναικολογικής επίσκεψης, κολποσκόπησης όπως και απαντήσεις των εξετάσεών τους ηλεκτρονικά.


Νεα απο το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων